Una subvenció Diputació de Tarragona permet a l’ADF Querol reparar la bassa de Cal Castellà

Publicat el 12/10/2022

L’ADF de Querol ha realitzat la reparació de la bassa de Cal Castellà gràcies a la subvenció destinada al finançament d’actuacions de prevenció local d’incendis forestals per ADFs de la Diputació de Tarragona.

La bassa de Cal Castellà té una capacitat de 700 m3 i és el segon punt d’emmagatzematge més gran d’aigua del municipi per lluitar contra els incendis forestals, després del llac de Formigosa. Els últims anys la bassa només arribava al 20 % ja que tenia el plàstic degradat en diversos punts.

La reparació ha consistit en la retirada i neteja dels fangs de l’antiga bassa, la realització d’una rasa per a la col·locació del tub de desguàs i per a la instal·lació d’un hidrant i finalment la instal·lació de la lona de polietilè d’alta densitat. La greu sequera ha facilitat els treballs de reparació. La bassa estarà a punt per la propera campanya forestal tan pels mitjans terrestres com pels helicòpters dels bombers.

L’actuació ha tingut un pressupost de 11.400 euros dels quals 10.800 euros han estat subvencionats per la Diputació de Tarragona.

Més notícies