Subvenció per la Transició energètica i acció climàtica (PAESC)

Publicat el 05/03/2024

Un gran pas endavant en sostenibilitat amb la instal·lació d’energia solar

En una acció decidida cap a la promoció de la sostenibilitat i el respecte per l’entorn, l’Ajuntament de Querol ha rebut una subvenció de 23.692,82€ de la Diputació de Tarragona, dins de la convocatòria de 2023 per a la Transició Energètica i Acció Climàtica. Aquest fons s’ha destinat a Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, marcant un pas significatiu cap a l’adaptació a fonts d’energia més netes i eficients.

Gràcies a aquesta subvenció, l’ajuntament ha dut a terme la instal·lació de sistemes fotovoltaics en diversos equipaments municipals. Entre ells, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Bonany, que ara compta amb 12 nous panells solars. L’altre és el magatzem municipal de Ranxos de Bonany, al qual s’han afegit 30 panells solars. Aquestes instal·lacions, que ja han començat a operar, representen una potència total instal·lada de 26kw.

Aquesta iniciativa no només demostra l’aposta del municipi per l’energia renovable i la reducció de la dependència dels combustibles fòssils sinó que, a també, suposa un estalvi significatiu en termes econòmics i ambientals. Es preveu que les instal·lacions generin un estalvi anual de fins a 8000 kg de CO2, reafirmant l’aposta de Querol per un futur més verd i sostenible.

Aquestes accions reafirmen la voluntat de l’Ajuntament de seguir treballant en la direcció de la transició energètica. Es busquen sempre noves oportunitats de millora i eficiència que beneficiïn tant al planeta com a la població local.

Més notícies