Millora en el Control d’Aigua a Querol i Bonany amb Suport de l’Agència Catalana de l’Aigua

Publicat el 03/04/2024

L’Ajuntament de Querol ha iniciat un projecte clau per a la millora del control dels cabals d’aigua en els nuclis de Querol i Bonany, gràcies a una subvenció de 15.000,00€ atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta iniciativa representa el 88,43% del cost total previst. Un total de 16.962,50€, més 3.562,12€ d’IVA. Treballem pel nostre compromís amb la gestió eficient i sostenible dels recursos hídrics del municipi.

Amb els sistemes d’abastament en els seus nuclis històrics, Querol té dues fonts principals d’aigua: la captació superficial de la Font de la Raseta i el Pou de Querol, que s’utilitza en períodes d’estiatge. El sistema de Bonany, per la seva part, s’abasteix des d’una xarxa diferent. No obstant això, fins ara, la manca de comptadors en punts clau ha limitat la nostra capacitat per monitorar i controlar eficaçment el consum d’aigua.

La nova instal·lació de comptadors DN-80 mm tipus Woltman i equips de telecontrol permetrà una lectura remota dels cabals 24 hores al dia. Assegurem una resposta ràpida a qualsevol necessitat de regulació. Aquesta millora significativa en el control dels cabals no només garanteix un subministrament d’aigua més eficient als nuclis de Querol i Bonany, sinó que també suporta els nostres objectius de sostenibilitat a llarg termini.

Ens complau compartir aquest pas endavant en la gestió de l’aigua, un servei públic essencial que beneficia a tots els residents. Seguim treballant per oferir un futur més verd i sostenible per a Querol i Bonany.

Més notícies