Signatura de l’acord de col·laboració per a la custòdia del territori

Publicat el 13/07/2018

L’Ajuntament de Querol i l’Associació Mediambiental la Sínia, han signat un acord de col·laboracíó per a la custòdia de diversos espais del municipi en el marc del projecte TERRITORI SALAMANDRA: PROJECTE DE CONSERVACIÓ DE LA SALAMANDRA I D’ALTRES AMFIBIS A LA CONCA DEL RIU GAIÀ. L’acord té una durada de 4 anys prorrogables i l’han signat aquest 13 de juliol l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan i la presidenta de La Sínia, Montserrat Garcia, a l’Ajuntament de Querol.

Mitjançant aquest acord, es volen realitzar actuacions de millora en diversos punts d’aigua del municipi de Querol, que són l’hàbitat de moltes espècies d’amfibis i en especial, de la salamandra. Alguns d’aquests espais són les fonts de Querol i d’Esblada o les basses de Saborella i l’Albereda entre d’altres. I pe que fa a les actuacions, algunes d’aquestes seran per exemple, l’adequació i millora de l’entorn de les fonts, la instal·lació de rampes de sortida en dues bases o l’edició de plafons informatius.

Amb el títol, “El Gaià, custòdia del territori”, LA SÍNIA està impulsant un projecte de custòdia a la conca del riu Gaià per tal d’afavorir la conservació de la seva biodiversitat i fomentar la participació i el voluntariat entre els veïns i veïnes de les poblacions del seu àmbit. I en el cas del municipi de Querol, l’Ajuntament h participa activament amb projectes com aquest o com la recuperació de la tortuga de rierol al riu Gaià.

Més notícies