S’aprova el projecte de pavimentació i serveis a diversos carrers del nucli de Querol

Publicat el 31/03/2017

El darrer ple municipal de l’Ajuntament de Querol, celebrat aquest dijous 30 d’abril, va aprovar per unanimitat el projecte de pavimentació i la substitució dels serveis d’abastament domiciliari d’aigua potable i clavegueram de la Plaça Sant Sebastià i Carrer de França del nucli de Querol. Aquests serveis, per la seva antiguitat, pateixen moltes avaries, a més de ser de materials actualment no permesos per aquests usos (plom) i dificultats per a la bona prestació del servei amb molèsties als veïns i despeses a l’Ajuntament.

També s’interceptaran les aigües pluvials que arrosseguen materials de la part alta del poble a la plaça del poble i amb la substitució de part del paviment s’aconseguirà evitar l’entrada d’aigua a habitatges (com s’observa en la imatge).

L’actuació comportarà l’obertura de part dels carrers, canvi dels serveis esmentats i la restitució dels carrers, de manera que s’unificarà i millorarà la pavimentació d’aquesta via, amb l’eliminació d’ obertures, clots, etc.

Es preveu eliminar barreres arquitectòniques i pavimentar la plaça amb un material adequat a l’entorn. La repavimentació al llarg de la història del poble ha provocat un augment del gruix del paviment que fa que quan plou fort les aigües pluvials de la part alta puguin entrar a les cases.

El cost de l’actuació és de 120.000 euros i els veïns i veïnes en pagaran un 10% a través de contribucions especials.

Més notícies