QUEROL SENYALITZA UNA RUTA DE DESCOBERTA DELS VALORS NATURALS DEL MUNICIPI

Publicat el 13/12/2013

El Delegat del Govern, Il·ustríssim Quim Nin, inaugurarà dissabte dia 14 la ruta de Descoberta dels Valors Naturals del Sistema Prelitoral Central al municipi de Querol.

QUEROL SENYALITZA UNA RUTA DE DESCOBERTA DELS VALORS NATURALS DEL MUNICIPI

L’Ajuntament de Querol ha dut a terme la senyalització d’una ruta de descoberta dels valors naturals del municipi de Querol, que ha suposat una inversió de 16.492,30€, dels quals un 70% provinent d’un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per a actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.

El caràcter extraordinàriament muntanyós i la gran extensió forestal permeten un bon desenvolupament de poblacions estables de fauna típica dels boscos mediterranis; per això una bona part del territori està inclòs dins la zona de protecció de la Xarxa Natura 2000 de l’espai del Sistema Prelitoral Central

El municipi de Querol té 4.704 ha protegides, un 65% del municipi. Per aquest motiu l’Ajuntament de Querol ha creat aquesta ruta per conèixer els valors naturals i que uneix el triangle entre Querol, Montagut i Esblada amb diverses variants que ens permeten descobrir el patrimoni natural i cultural de la zona.

Aquesta ruta complementa les altres existents com ara els Camí de les Terres del Riu Gaià i altres senders de gran i petit recorregut. L’ajuntament de Querol també treballa per donar un punt d’acollida i de refugi als visitants i que serveixi per conèixer el patrimoni cultural anomenat “l’aixoploc dels Castells del Gaià”.

Descobreix els detalls:

http://www.querol.cat/files/turisme/DescobertaNatura2000.pdf
http://www.querol.cat/files/turisme/mapa.pdf

Més notícies