Querol s’adhereix per unanimitat a la Xarxa per a la Conservació de la Natura

Publicat el 29/03/2021

L’Ajuntament de Querol ha aprovat per unanimitat adherir-se a la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Aquesta entitat compta amb l’adhesió de nombroses entitats i 40 Ajuntaments, a partir d’ara també de Querol, que es converteix en el primer municipi de l’Alt Camp en formar-ne part. L’adhesió es va fer efectiva en el ple municipal del passat divendres 26 de març.

Al municipi de Querol el compromís de la lluita contra l’emergència climàtica i l’impuls d’un model socioeconòmic i territorial sostenible es planteja com una necessitat ineludible. És d’interès municipal adherir-se a la Xarxa de Conservació de la Natura ja que pot ser una eina important per a potenciar les actuacions municipals en l’àmbit de conservació i millora de la natura.

Actualment ja hi ha associacions que treballen en el nostre municipi en projectes de restauració ambiental i educació ambiental. La participació a l’associació permetrà al municipi gaudir d’assessorament tècnic i jurídic en el disseny, execució i seguiment de projectes de conservació de la natura, tenir informació periòdica sobre oportunitats de finançament (nous ajuts, subvencions i premis) i suport en la justificació de subvencions.

Així mateix, la pertinença a l’associació també permetrà al municipi cercar sinèrgies entre les altres entitats i administracions membres i compartir experiències.

Atenent l’interès que té per a la població en el moment actual, es considera que la participació de l’Ajuntament de Querol en la Xarxa de Conservació de la Natura pot aportar molts beneficis i aprenentatges en relació a la gestió de la natura, i alhora donar projecció a la població.

Mocions i propostes urbanístiques

En el ple també es van aprovar tots els altres punts per unanimitat, a excepció de la moció a favor de la llibertat de Pablo Hasel i la d’Amnistia pels presos polítics que es van a aprovar per 4 vots a favor i 3 en contra.

Per altra, banda, l’equip de govern va exposar l’acció de govern dels últims mesos fent èmfasi en les diferents propostes que es treballen a nivell urbanístic en les diferents urbanístics i les reunions previstes per les properes setmanes en aquest aspecte

Més notícies