Querol rep el XIV Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació

Publicat el 20/02/2019

Un projecte de l’Ajuntament de Querol que ha permès recuperar el Camí de les Terres del riu Gaià és el guanyador del XIV Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, dotat amb 3.000 euros. “Agraeixo a totes les persones i institucions i al personal de l’ajuntament que han col·laborat d’una manera o una altra en l’assoliment d’aquest premi”, afirma l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan.

El Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en àmbits com el medi natural, el paisatge, els residus, l’urbanisme, l’energia o l’aigua.

El lliurament de premis s’ha dut a terme aquest dimarts a la Diputació, en un acte amb la participació del president de la institució, Josep Poblet; la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria municipal i Territori, Imma Costa; l’alcalde de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré; la regidora de Turisme d’aquest municipi, M. Carme Ferré; l’alcalde de Querol, Jordi Pijoan, i l’alcalde del Pont d’Armentera, Jaume Graells. Aquest darrer hi ha assistit atesa la col·laboració del municipi en el projecte de Querol.

Els projectes guanyadors

El projecte Promoció i recuperació dels valors naturals del riu Gaià de l’Ajuntament de Querol ha consistit en la creació d’un itinerari senderístic que ressegueix el curs del riu en el tram entre Querol i el Pont d’Armentera i que permet descobrir llocs que gairebé havien quedat esborrats per la vegetació i la malesa. Per dur a terme la recuperació d’aquest camí s’hi han instal·lat baranes de seguretat, palanques i un pont penjant per unir les dues vores del riu. A més, s’hi ha treballat en passos suspesos i s’hi han col·locat cartelleres informatives i pals direccionals que serveixen de guia durant tot el recorregut. Com accions complementàries, l’Ajuntament de Querol ha editat un mapa amb tots els detalls per donar a conèixer el recorregut i també s’hi impulsen actuacions d’educació ambiental com la reintroducció de la tortuga de rierol al riu Gaià, la campanya de captura del visó americà o el projecte Salamandra de recuperació d’amfibis.

Es tracta d’una actuació innovadora i adaptada a la realitat local, que contribueix a la sostenibilitat de l’espai natural amb la recuperació d’un tram del riu Gaià i dona a conèixer un territori desconegut augmentant el nombre de visitants i el turisme familiar al municipi.

Més notícies