Querol rep 8.000 € de fons europeus per l’Espai Natura 2000

Publicat el 21/12/2014

L’Ajuntament de Querol rep 8.000 € per la millora ambiental del Gorg Negre, un 90% de l’actuació, dins la convocatòria d’ajudes en espais Natura 2000 del Departament d’Agricultura i Medi Natural. Aquesta actuació serà un reclam més per acostar el municipi a un turisme sostenible i una atracció més que tindran els caminants que facin el camí de les Terres del Gaià al seu pas per Querol i complementari a de les diferents rutes de Natura i culturals que ja té el municipi.

El present projecte pretén millorar, fomentar i difondre els valors ambientals del Gorg Negre i el Riu Gaià i augmentar el valor potencial i la biodiversitat de l’hàbitat. Per aconseguir-ho es es proposen dues accions diferenciades:

1. Instal·lació de caixes-niu per a ratpenats a l’antiga construcció de l’estació d’aforament.

2. Adequació i arranjament de l’accés al Gorg Negre, recuperació de l’antic canal de rec i difusió de l’espai mitjançant senyalització informativa.

Amb aquestes línies de treball es volen complir diferents objectius, tot alterant el mínim l’espai i adequant l’accés fins al Gorg Negre realitzant-lo de la manera més respectuosa amb el medi.

a. Divulgació dels valors ambientals, històrics i culturals de l’espai.

b. Recuperació del riu Gaià com a element identitari del poble.

c. Recuperació de l’espai abandonat de l’estació d’aforament.

d. Obrir un nou itinerari que apropi els visitants a un espai desconegut tot ordenant i millorant l’accessibilitat i augmentant la xarxa senderística.

e. Afavorir la biodiversitat del riu i el seu entorn, i afavorir la colonització de ratpenats en àrees amb potencial ecològic important.

Més notícies