Querol instal·la plaques solars en dos edificis municipals

Publicat el 20/06/2022

Querol ha instal·lat plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’ajuntament i a la Casa del Poble de Querol amb una potència de 11 kW. Es tracta d’una inversió de 20.000 euros per aquest exercici, que es finança gràcies a una subvenció de la darrera convocatòria del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) de la Diputació de Tarragona. El diputat de Medi Ambient de la Diputació, Josep Foraster, va visitar les instal·lacions el dissabte passat, 18 de juny. 

Es preveu que l’energia sobrant de les instal·lacions fotovoltaiques també es compensin en d’altres subministres com ara el de la cloració de l’aigua i el del pou d’impulsió de l’aigua municipal.  

Ja està prevista una segona fase per ampliar les plaques fotovoltaiques amb una potència de 7 kW a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Bonany, per donar servei al mateix edifici. I també amb el PAES es vol adquirir una furgoneta elèctrica per a la Brigada municipal. 

Es preveu anar ampliant la producció fotovoltaica en els sostres municipals els propers anys per tal de fomentar la producció pròpia, reduir les emissions de CO2 i d’aquesta manera seguir el Pla d’Acció d’Energia Sostenible promogut per la Diputació de Tarragona on Querol està adherit des del 2014. 

Més notícies