Querol impulsarà l’energia renovable a les instal·lacions municipals en els pròxims anys

Publicat el 16/02/2022

Querol Instal·larà plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’ajuntament i a la Casa del Poble de Querol amb una potència de 11 kW i una estufa de biomassa de 15 kW a l’edifici polivalent de Bonany. Es preveu que l’energia sobrant de les instal·lacions fotovoltaiques també es compensin en d’altres subministres com ara el  de la cloració de l’aigua i el del pou d’impulsió de l’aigua municipal. Pel que fa a l’estufa de biomassa és la tercera que s’instal·la en dependències municipals i substituirà a la bomba de calor que actualment escalfa aquestes dependències durant les activitats setmanals.

Es tracta d’una inversió de 22.000 euros per aquest exercici, que es finançarà gràcies a una subvenció de la darrera convocatòria del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) de la Diputació de Tarragona. 

Està en estudi una segona fase per ampliar les plaques fotovoltaiques a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Bonany l’any vinent, per donar servei al mateix edifici però també instal·lar un sistema de bateries per connectar-hi l’enllumenat públic de Bonany format per 10 punts de llum.

Es preveu anar ampliant la producció fotovoltaica en els sostres municipals els propers anys per tal de fomentar la producció pròpia, reduir les emissions de CO2 i d’aquesta manera seguir el Pla d’Acció d’Energia Sostenible promogut per la Diputació de Tarragona on Querol està adherit des del 2014.

Més notícies