Querol guanya el X Premi Iniciativa Medi Ambient

Publicat el 20/01/2015

X Premi Iniciativa Medi Ambient, Diputació de Tarragona

L’Ajuntament de Querol ha rebut la notificació per la qual s’ha concedit el Premi Iniciativa Medi Ambient, any 2014 en la seva Xa, edició, pel reconeixement a projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del territori de les comarques de Tarragona, dotat amb 3.000 € a l’ajuntament de Querol pel projecte «lniciativa d’introducció d’un ramat de cabres pel manteniment de les franges de baixa combustibilitat per a la prevenció d’incendis forestals a Montagut i la Plana d’Ancosa, Querol (Alt Camp).

Aquesta és una de les iniciatives que l’Ajuntament de Querol està duent a terme en política de preservació i difusió del patrimoni natural del municipi.

El projecte és una iniciativa local que pretén dinamitzar un entorn rural empobrit, envellit i amb poques expectatives de continuïtat i creixement, mitjançant la silvopastura, contribuint a la fixació de la població en el medi rural, des d’una perspectiva d’implicació pedagògica, cultural i laboral a nivell local, és una gran aportaci6 per la prevenció del grans incendis forestals en un pals eminentment forestal.

El Pla de Pastura consisteix en que abans que el ramat comenci a pasturar, un tècnic forestal analitzi el terreny i determini les zones a pasturar, tenint en compte la proximitat d’allotjaments, corrals, tancats i punts d’aigua on abeurar, la càrrega ramadera, etc, elaborant així un estudi tècnic previ, que garanteixi la idoneïtat de la introducció del ramat a la zona. També es realitzen activitats d’educació agroambiental en els llocs on pastura el ramat.

Els beneficis de la implementaci6 de ramats al bosc són: millora del territori la biodiversitat, mitigació del risc d’incendi forestal, estalvi econòmic, beneficis per l’activitat ramadera,

https://seuelectronica.dipta.cat/media/upload/pdf/EDITORA2464EDITORA/41/Acord_Premi-3.pdf

Més notícies