Projecte de millora de gestió de l’aigua amb Fons europeus

Publicat el 29/01/2024

L’Ajuntament de Querol ha iniciat les obres del projecte que té com a objectiu la renovació de la xarxa d’aigua en baixa del nucli de Bonany, masies properes  i Valldossera, mitjançant la construcció d’un nou traçat des del dipòsit de Bonany. Els últims anys s’han detectat moltes fugues, taps de calç i ha estat urgent una renovació total del seu traçat per tal de millorar la gestió de l’aigua. Les obres es van iniciar la setmana passada.

Per tot això, l’Ajuntament de Querol va presentar un projecte a la convocatòria de les subvencions de Presidència  de la Generalitat per a la millora i renovació de les xarxes d’abastament d’aigua en baixa dels municipis petits i mitjans de Catalunya, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançats amb els fons europeus Next Generation de l’any 2022. La subvenció va ser de 103.002 euros, un 80% del pressupost.

Aquest no ha estat l’únic projecte que ha presentat l’Ajuntament de Querol per obtenir fons europeus. També va presentar un projecte a la convocatòria d’emergència climàtica per tal de fer el manteniment i obrir noves franges de protecció a les urbanitzacions i nuclis. Aquesta convocatòia però  encara no s’ha resolt.

Més notícies