Període de comunicació a l’Ajuntament per encendre foc

Publicat el 21/10/2015

En el període comprès entre el 16 d’octubre i fins el 14 de març, qui vulgui encendre foc (cremes agrícoles, crema de restes vegetals a les parcel·les de les urbanitzacions o d’altres cremes) ha de comunicar-ho a l’Ajuntament assenyalant els dies de crema. Cal fer-ho mitjançant el corresponent imprès que trobarà a l’oficina de Bonany Nucli o l’Ajuntament de Querol. També cal facilitar un número de telèfon, a través del qual s’informarà si hi ha algun impediment meteorològic. El dia de la crema cal disposar d’una còpia de l’autorització.

Es recorda que en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, està prohibit encendre foc en tot el terme municipal.

-No es poden cremar rostolls, marges, ni restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni fora ni dins de les parcel·les.

-No es pot fer foc d’esbarjo, o bé, per cuinar el terra, quedant excloses de la prohibició les barbacoes de les àrees de lleure, condicionades i autoritzades.

-No es poden llençar objectes encesos, abocar escombraries, restes vegetals, o de qualsevol altra mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc.

-No es poden fer focs d’artifici, llençar coets, petards o altres artefactes de foc.

-L’activació del PLA INFOCAT en fase d’alerta o de pre-alerta, o l’activació del Pla Alfa en nivell 2 i 3 comporta la NO utilització de barbacoes exteriors a causa del perill d’incendi forestal i per a evitar que les columnes de fum no confonguin o alertin els mitjans d’emergència.

PREVENCIÓ

És important tenir en compte que durant els mesos de juliol i agost fer foc a les barbacoes pot produir columnes de fum que alertin els serveis d’extinció d’incendis, per la qual cosa en aquests mesos no s’ha d’utilitzar.

Cal mantenir les barbacoes i el seu voltant nets per evitar perill de foc.

No es pot fer foc els dies de vent, tot i tenir autorització, ja que comporta un elevat risc d’incendi.

SANCIONS

Qui sigui sorprès contravenint aquestes prohibicions o qualsevol altra de les establertes en la vigent normativa sobre incendis forestals, serà objecte de denúncia per part dels Vigilants Municipals, els Agents Forestals, Guardia Civil “Seprona” o “Mossos d’Esquadra”.

Està prohibit talar o arrencar pins o altres espècies arbrades autòctones en la neteja de la parcel·la. Cal comunicar-ho a l’Ajuntament, que inspeccionarà i autoritzarà les tales necessàries.

La millor manera de prevenir incendis forestals és NO fent foc a l’estiu i/o dies ventosos.

Més notícies