Moció per demanar a Endesa que inspeccioni els subministraments fraudulents d’energia elèctrica al municipi

Publicat el 23/12/2019

Imatge de l’incendi el passat mes de setembre a Mas Vermell.

L’Ajuntament de Querol ha aprovat per unanimitat una moció per demanar a Endesa que inspeccioni els pressuptes subministraments fraudulents d’energia elèctrica que hi ha en diferents punts del municipi. El setembre hi va haver un petit incendi en una parcel·la d’una urbanització i després els Mossos van descobrir una importat plantació il·legal de marihuana.

La moció sol·licita formalment a Endesa i el Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya una inspecció dels presumptes subministres fraudulents d’energia elèctrica al municipi. També presentar la queixa davant de l’empresa i el Departament d’Indústria i Energia per la falta d’informació subministrada per Endesa davant les queixes formulades per l’Ajuntament de Querol .

En el text de la moció, es recorda que durant els darrers anys el consum fraudulent d’electricitat ha augmentat, en alguns casos per a realitzar activitats il·legals. Des de l’Alcaldia s’han presentat queixes repetidament d’aquesta situació a la distribuïdora d’electricitat, Endesa, que durant l’any 2018 va fer una revisió d’algunes d’aquestes connexions il·legals tallant el subministrament.

Aquest any, l’Ajuntament de Querol ha continuat requerint a l’empresa noves inspeccions i aquesta ha demanat informació addicional al consistori sobre els casos concrets de frau, informació que l’empresa hauria de tenir de primera mà. Tot i així, l’Ajuntament li ha traslladat aquesta informació mitjançant el correu proporcionat, Després d’aquestes queixes, una connexió fraudulenta del carrer Democràcia de Mas Vermell va provocar un petit incendi durant el mes de setembre, incendi que en cas de produir-se 30 dies abans hauria pogut suposar un desastre personal i natural.

En el Ple l’Alcalde va recordar que les persones vulnerables se’ls hi talla la llum amb facilitat i en canvi aquests consums equiparables a usos industrials consumeixen amb total impunitat.

S’aprova el pressupost 2020

Amb 5 vots a favor i 2en contra, el ple de l’Ajuntament de Querol va aprovar el pressupost municipal per a 2020, que és de 760.000 euros. Entre les principals inversions està l’ampliació del magatzem de Bonany, un tram de formigonat al carrer de a Cova de Ranxos de Bonany i petites actuacions en diferents punts del municipi. Aquestes inversions es finançaran en part a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

També es va aprovar una moció per demanar l’anul·lació del judici als presos polítics catalans, una altra declarant Querol com a municipi feminista.

Més notícies