Millora internet i telèfon al municipi

Publicat el 22/05/2014

L’Ajuntament trenca l’esquerda digital a Querol

Des de principis de legislatura l’Ajuntament ha estat treballant per millorar l’accés a les llars del servei d’internet i telèfon al municipi. L’Ajuntament considera que per incentivar que la població pugui residir el màxim temps possible al municipi és necessari una bona connexió a internet ja sigui per poder treballar al domicili, estudiar, per oci o per comunicar-se.

A l’inici de la legislatura només un 30% del municipi gaudia d’una connexió d’1mb, actualment aquest percentatge ha augmentat, i actualment un 85% de les llars poden accedir a internet amb velocitats entre 4 i 10 mbs reals, velocitats comparables a zones urbanes.

El paper de l’Ajuntament en aquesta legislatura ha estat clau, fa dos anys va impulsar un projecte a les urbanitzacions amb l’empresa banda ampla per poder arribar a les zones sense cobertura i ha pogut donar servei a 40 usuaris amb moltes mancances de cobertura en aquesta zona.

Finalment aquesta mes d’abril i gràcies a l’ajut de la Diputació de Tarragona l’Ajuntament de Querol ha pogut crear un petit centre de telecomunicacions d’un cost aproximat de 5.000€, prop del nucli de Querol, que ha pogut donar servei al poble, fins ara sense servei. En aquest cas ha estat l’empresa ASPWIFI qui ha instal·lat la seva tecnologia per podar oferir els seus serveis als veïns.

La telefonia també ha experimentat una notable millora ja que s’utilitza el servei d’IP de veu de la connexió per fer arribar una bona senyal, fins ara les línees patien moltes interferències atès l’escàs manteniment per part de l’empresa encarregada del manteniment del cablejat telefònic.

Aquestes millores també ha permès millorar la qualitat del servei telefònic de l’Ajuntament i de l’Oficina d’atenció al Ciutadà i la interconnexió virtual tant de fitxers com de comunicacions de les dues seus municipalsa una velocitat superior als 15 mbs.

L’Ajuntament continuarà treballant per poder millorar les comunicacions al municipi.

Més notícies