L’Ajuntament de Querol denuncia l’organització d’una festa ‘rave’ al seu terme

Publicat el 24/06/2017

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE QUEROL

L’Ajuntament de Querol denunciem l’organització d’una festa “rave” il·legal en el nostre terme municipal des de la mitjanit del dia 23 de juny, amb els problemes que ocasiona una alta concentració de persones en una zona protegida i amb un alt risc d’incendi. A més, generen una gran quantitat de deixalles i fan malbé els camins. Aquesta és la segona festa “rave” que pateix el nostre municipi després de la que es va organitzar l’octubre passat.

El divendres 23 de juny per la tarda l’Ajuntament de Querol va rebre un avís que segurament hi hauria una gran festa “rave” entre Montagut i Querol i vam avisar els Mossos d’Esquadra,que van desplaçar-se a la zona a mitja tarda, però en aquell moment no hi havia ningú.

A partir de mitjanit, l’alcalde i regidors de Querol van començar a rebre trucades de propietaris de masies d’Esblada i Fomigosa avisant que veien molts cotxes que pujaven cap a aquesta zona, alguns amb generadors. Alguns es perdien i altres arribaven cap al lloc de trobada. L’Ajuntament va avisar novament els Mossos d’Esquadra, que van enviar una patrulla. Però la festa “rave” s’havia fet gran i no hi van poder fer res. Els Mossos han tallat els accessos en els camins principals, però els participants a la “rave” arriben per altres camins alternatius.

Aquest matí del sia 24 han seguit pujant cotxes i els vehicles concentrats s’apropen als 200, amb l’agreujant que es tracta d’una zona protegida i d’alt risc d’incendi en un moment que l’Ajuntament no para de rebre comunicats d’Emergències demanant precaució per no fer foc i extremar les precaucions. En aquest espai s’estan concentrant moltes persones, sense la presència de Bombers ni Agents rurals. A més, s’estan acumulant deixalles i estan fent malbé els camins.

Des de l’Ajuntament de Querol demanem els màxims esforços a les administracions competents per a desallotjar els participants en aquesta festa il·legal i creiem que caldria revisar els protocols de les administracions i cossos de seguretat implicats per evitar que es produeixin aquest tipus de situacions il·legals i tan nocives per a la nostra seguretat i el medi ambient.

Més notícies