La presidenta de la Diputació visita les obres de rehabilitació del Castell de Querol

Publicat el 17/04/2021

Les obres de restauració i consolidació del Castell de Querol avancen amb el suport de la Diputació de Tarragona. El monument del segle X, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, ha rebut, fins al moment, una aportació de 47.084€ procedents d’ajuts de Cultura  i del Pla d’Acció Municipal (PAM 2021) de la Diputació. Aquest dissabte al matí, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha conegut l’estat actual de les obres de rehabilitació durant una visita a Querol.

La presidenta ha iniciat la visita Querol a la urbanització Ranxos Bonany amb l’alcalde Jordi Pijoan, acompanyats pels diputats Marta Blanch, Jordi Cartanyà i Marc Ayala. Llauradó ha pogut veure les obres que actualment realitza la Diputació a la carretera TV-2441 i que suposen una inversió de 180.000€. Les obres milloraran el traçat i la seguretat de la via en diversos punts. Entre les actuacions que s’hi estan duent a terme hi ha l’eliminació d’una cuneta profunda a Valldossera, la millora del traçat i rasant d’una corba amb problemes de visibilitat i l’habilitació d’un itinerari segur per als vianants que hi circulin des de la parada d’autobusos fins a l’accés a l’àrea de lleure. A Ranxos Bonany, la presidenta també ha visitat l’ampliació del magatzem municipal, duta a terme amb una aportació de 43.658€ euros procedents del PAM 2018 de la Diputació.

Tot seguit els assistents s’han traslladat a Querol, on la presidenta ha signat el Llibre d’Honor del municipi. Des dels aixoplucs del castell, al bell mig del municipi, s’han desplaçat a peu al Castell, on han realitzat una visita comentada per l’arqueòleg Isidre Pastor. La presidenta ha conegut la història i el llegat cultural i arqueològic d’aquest monument i ha destacat “la importància de donar suport als municipis de la demarcació perquè puguin treballar en la preservació del patrimoni cultural i històric del país”.

Per acabar, han conegut l’Hort de les Salamandres, on l’Ajuntament de Querol impulsa la conservació de la salamandra i d’altres amfibis a la conca del Riu Gaià. Es tracta d’una acció que ha rebut el suport per la Diputació de Tarragona ja que forma part del projecte Promoció i recuperació dels valors naturals del riu Gaià, guanyador del Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació 2018.

Més notícies