Èxit de la I Jornada Medi Ambient i Cultura a Querol 

Publicat el 18/08/2022

Aquest dimecres17 d’agost, s’ha celebrat la primera edició de la Jornada Medi Ambient i Cultura a Querol, amb un gran èxit de participació. Va començar al matí amb l’Arribada dels Portants de l’Aigua de Sant Magí a Querol. Han passat pel restaurant Sant Jordi i molta gent ha volgut anar a rebre els carros, després de dos anys d’absència a causa e la pandèmia. 

A la tarda s’ha representat l’espectacle teatral ‘El Safareig’ i s’ha presentat la guia ‘El Gaià, recorregut i patrimoni’. Un dels grans moments ha estat el lliurament dels Premis Medi Ambient i Cultura. 

Els premiats han estat als membres de l’ADF de Querol Josep Pérez Saperas, Joan Mestres Figueras i Anton Ferrer Benito per la seva dedicació durant més de 30 anys al servei de l’ADF de Querol; a l’ADF de Pontons per la seva intervenció en l’extinció dels incendis forestals i especialment per la feina que han desenvolupat al nostre municipi i a l’Associació Mediambiental La Sínia, per la seva implicació en la tasca de restauració d’espais naturals al municipi.   

També s’ha concedit el Premi Cultura de l’Ajuntament de Querol a Maria Isabel Berenguer i Tomàs, autora del Llibre El Fil de la memòria Querol, Montagut, Esblada, Bonany i Valldossera: una mirada al passat, publicat al 2013; Josep Llenas i Rovira, autor del Llibre Reculls històrics de Montagut i Valldossera, publicat al 2001; Josep Pérez Saperas, per la seva trajectòria en la vida cultural del municipi, va ser organitzador de la Festa Major de Bonany, juntament amb altres veïns i va donar impuls a l’Aplec de Valldossera,; i Carles Cabús i Soms, que va donar a l’Ajuntament una recreació de l’escut del Cervelló, la seva implicació en la consolidació del Castell de Querol i l’elaboració de les maquetes dels Castells que es poden veure a l’ Aixopluc dels Castells del Gaià, a Querol. 

La jornada ha acabat amb un refrigeri. 

Més notícies