Detectats alguns exemplars de vespa asiàtica en les últimes setmanes a la Urbanització Mas Vermell

Publicat el 23/08/2019

Les darreres setmanes s’han detectat alguns exemplars de vespa velutina o vespa asiàtica a la Urbanització Mas Bermel de Querol. Cal trucar a l’Ajuntament o al Cos dels Agents Rurals si es detecta algun exemplar o niu (vesper) i indicar la ubicació concreta i la localitat, lloc o paratge, si és possible amb les coordenades utm.

En qualsevol cas, no intentar capturar mai cap per evitar el risc de picada que suposa, i només quan sigui possible fer una fotografia de l’exemplar o niu i enviar-la per correu electrònic.

Com són els nius?


Estan formats per un material que recorda al paper maixé, elaborat a partir de fibres de fusta i la pròpia saliva de les vespes. Acostumen a trobar-se penjats a gran alçada en arbres, però també és possible trobar-los en altres punts com a terra o en edificis. Són esfèrics o en forma de pera, i poden assolir dimensions de fins a 1m d’alçada i 0,80cm de diàmetre. Tenen un únic orifici d’entrada i sortida.

Tinguem en compte que aquesta és una vespa invasora que depreda les espècies autòctones d’invertebrats, entre elles les abelles per a la producció de mel, cera i altres productes apícoles, reduint o aturant l’activitat recol·lectora del rusc, i en conseqüència reduint també la població d’espècies encarregades de la pol·linització. Per això és molt important l’avís si es detecta algun niu.

Més notícies