Detectats alguns exemplars de vespa asiàtica en les últimes setmanes a la Urbanització Mas Vermell

Publicat el 23/08/2019

Les darreres setmanes s’han detectat alguns exemplars de vespa velutina o vespa asiàtica a la Urbanització Mas Bermel de Querol. Cal trucar a l’Ajuntament o al Cos dels Agents Rurals si es detecta algun exemplar o niu (vesper) i indicar la ubicació concreta i la localitat, lloc o paratge, si és possible amb les coordenades utm.

En qualsevol cas, no intentar capturar mai cap per evitar el risc de picada que suposa, i només quan sigui possible fer una fotografia de l’exemplar o niu i enviar-la per correu electrònic.

Com són els nius?


Estan formats per un material que recorda al paper maixé, elaborat a partir de fibres de fusta i la pròpia saliva de les vespes. Acostumen a trobar-se penjats a gran alçada en arbres, però també és possible trobar-los en altres punts com a terra o en edificis. Són esfèrics o en forma de pera, i poden assolir dimensions de fins a 1m d’alçada i 0,80cm de diàmetre. Tenen un únic orifici d’entrada i sortida.

Tinguem en compte que aquesta és una vespa invasora que depreda les espècies autòctones d’invertebrats, entre elles les abelles per a la producció de mel, cera i altres productes apícoles, reduint o aturant l’activitat recol·lectora del rusc, i en conseqüència reduint també la població d’espècies encarregades de la pol·linització. Per això és molt important l’avís si es detecta algun niu.

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner

Bàner


Més notícies