COMUNICAT: L’Ajuntament de Querol es posiciona davant les darreres decisions sobre parcs eòlics que afecten el seu terme municipal

Publicat el 01/02/2021

L’Ajuntament de Querol creiem que s’ha d’apostar per les energies renovables en un context d’emergència climàtica com el que estem vivint. Considerem, però, que els projectes s’han de presentar més madurs i amb consens territorial. Per això estem satisfets amb la decisió de la Generalitat de Catalunya de no tramitar el Parc eòlic Pontons 1, ja que els aerogeneradors situats més a prop del municipi eren incompatibles amb la sostenibilitat mediambiental del nostre territori,

Pel que fa a un nou parc que està pendent de tràmit, els aerogeneradors estan lluny del municipi de Querol, però la línia d’evacuació creua el nostre terme i, per això, l’Ajuntament de Querol demanarà que, en el cas de passar els tràmits pendents, el parc es modifiqui la línia d’evacuació per diverses raons:

– Demanem que la línia sigui soterrada.

– El traçat creua la zona de Valldossera-Bonany- Garrofet, una vall que forma una unitat singular dins la Unitat de Paisatge de l’Alt Gaià, segons el Catàleg de paisatges de Catalunya. En el pas de línia, trobem l’ermita de Valldossera BCIL, la riera de Valldossera, el poble de Bonany i diversos camps de vinyes i cereals. zones agràries escasses al nostre municipi i que afavoreixen la biodiversitat i l’aliment de diverses espècies.

– El traçat és en direcció contrària a les zones deficitàries energèticament, ja que va a una subestació d’una altra província. No té sentit que la línia faci tants quilòmetres.

– La zona propera a l’Arboçar per on ha de passar la línia ja acull dues línies de molt alta tensió (MAT). S’han de planificar les estructures energètiques per afrontar una ordenació i equilibri territorial.

– El traçat creua la urbanització de Mas Gassons.

– S’ha d’estudiar l’impacte en la fauna i al paisatge al creuar per Mas d’en Bosc, zona forestal, corredor de dos espais Natura 2000.

Més notícies