Campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia

Publicat el 30/01/2019

Està en marxa la Campanya d’identificació i esterilització d’animals de companyia, impulsada per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Els objectius de la campanya són identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals; informar de l’obligació legal d’identificar els animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i de registrar-los al cens municipal; explicar els avantatges d’esterilitzar els animals tant per ells, com per les persones; reduir l’abandonament.

La problemàtica dels abandonaments

Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l’abandonament és la manca de control de la natalitat. La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici , com a resultat és produeixen moltes cadellades no desitjades,. i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats, i la realitat és que molts animals que arriben als centres d’acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

Per això hem creat aquesta Campanya d’Identificació i Esterilització a preus promocionals, perquè creiem que les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació.

Més notícies