Campanya de vacunació de la grip 2017-2018

Publicat el 18/10/2017

La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. A Catalunya la campanya s’inicia el dilluns 23 d’octubre i s’estén durant els mesos d’octubre i novembre.

La vacuna està indicada en:

– Majors de 65 anys

– Persones amb malalties cròniques: diabetis, malalties respiratòries cròniques…

– Persones amb obesitat mòrbida

-Residents en centres per a la gent gran o altres institucions

– Cuidadors de persones que s’han de vacunar

– Dones embarassades

– Professionals de la salut

La grip és una malaltia respiratòria vírica que produeix febre elevada, dolors musculars, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general. La febre acostuma a durar entre 4-5 dies. La tos i el cansament poden durar fins a 3 setmanes. El contagi és mitjançant les mans i l’aire.

La vacuna de la grip només prevé la grip. No hi ha cap medicament que curi la grip ni el refredat, alguns, com ara el paracetamol ajuden a millorar els símptomes. Els antibiòtics no guareixen la grip.

Només cal consultar (metge o metgessa) si no milloreu a partir del 4t-5è dia. Podeu demanar consell al telèfon de Sanitat Respon 061. La utilització racional dels serveis d’urgències evitarà que es col·lapsin i atendre ràpidament casos greus.

Podeu sol·licitar informació al vostre infermer o a la vostra infermera de referència. Però recordeu:

“Per la vostra salut, per la salut dels vostres i per la de la salut de la vostra comunitat si pertanyeu a qualsevol grup de risc: VACUNEU-VOS !!!”.

Més notícies