Afectacions importants al municipi a causa de la tempesta d’aquest dilluns

Publicat el 03/11/2015

La intensa pluja caiguda aquest dilluns 2 de novembre, que ha superat els 150 l/m2 i en alguns punts del terme els 165 l/m2, ha provocat danys importants en diferents punts del municipi, inclosos conreus i instal·lacions agrícoles. S’ha registrat una crescuda important del riu Gaià, d’una magnitud que no es veia des de l’any 1994. L’aiguat s’ha emportat les passarel·les per a senderistes instal·lades per creuar el riu.

L’aigua va inundar els carrers del poble i urbanitzacions, ocasionant problemes en el paviment (com es pot veure en la imatge), i va desbordar les rieres i va provocar la caiguda d’arbres, alguns en camins i un en la carretera TV-2441.

L’Ajuntament de Querol iniciarà el més immediatament possible converses amb les administracions i departaments implicats per a netejar les rieres. Durant el dia s’han mantingut diverses reunions dins del govern municipal per analitzar els danys ocasionats i el problema de les zones inundables. Des de que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va avisa de la crescuda del riu Gaià, des de l’Ajuntament es va mantenir contacte amb Emergències de la Generalitat.

Més notícies